Hovarnas betydelse i coachningen

Att lyfta en hov – vad betyder det för dig?

Lyssna på Hov-sommarpratet med Mia Guldhov!

I detta sommarprat berättar jag om min syn på hästarna som varelser och vad det har för betydelse för jag hanterar mina medarbetare. Hur kan lyssnadet på hästen göra din förändringsprocess effektivare? Detta berättar och förklarar jag i denna intervju.

Medvetenhet, frivillighet och öppenhet. Det räcker med en häst för att uppleva – vad du gör med gåvorna från hästen är däremot ingen självklarhet. För att verkligen dra nytta av hästarnas visdomar kan du behöva träna praktiskt. Adekvat feedback och ledning bland tolkningarna och möjligheterna göra livet roligare och enklare. Varför göra det svårare än det behöver vara? Ta hjälp av en coach!

Att lyfta en hästs hov kräver något hos människan och det kräver något av hästen. Det är en situation som kan användas till mycket. I coachningen kan det bli en av många situationer där upplevelser skapas och som väcker känslor eller tankar som relaterar till den process vi jobbar med.

För den hästmänniska som har ansvaret för hästens hälsa och välbefinnande är kunskapen om och respekt för hästen som varelse oumbärlig. Det handlar om mycket mer än bara hovarna, men det blir utan tvivel lättare att utföra sitt jobb med hästens fötter om man förstår även den mentala biten och hästens väsen som flyktdjur. Du som jobbar som hovslagare eller tillhör dem som kratsar hovarna på en häst – detta Hov-sommarprat är till stor nytta för dig!

Läs mer om Mias arbete med den innovativa 3D-printade hovskon på www.guldhov.se

Sommarprat i Webbradio

För dig som är nyfiken på vad coachning med häst innebär och vill ha en första introduktion till varför det fungerar och hur rekommenderar jag att du tar en timme till att lyssna på detta avsnitt av Aritons Webradio.

Vill ha hjälp med en egen förändringsprocess eller är intresserad av att få hjälp av hästarna digitalt? Klicka här för att prenumerera på vår VIP-mejl. Varje vecka får du nya reflektioner och tips!

Nystart

Efter en omvälvande vår och annorlunda sommar kommer nu hösten. Vetet på Frösviken mognar. Bonden som odlar åkrarna runt oss kommer skörda inom några veckor. Ett avslut, det är dags att samla ihop allt vi skapat hittills och ladda för nästa säsong. Det är skördetid!

För oss som inte producerar livsmedel kan det röra sig om att sammanfatta våra liv i tanken. Göra en lista på allt vi har. Säga till dem man älskar att man tycker om och uppskattar dem. Att tillåta sig att vara tacksam. När man gör det laddar man nämligen för framtiden. Man bygger upp kraft inom sig, lagrar in stabilitet, styrka och uthållighet. 

Tiden framöver kommer fortfarande vara präglad av restriktionerna för att minimera smittspridning. Hur påverkar detta dig? Vad händer när mörker, regn och kyla inte längre gör att vi trivs utomhus? Vad har social distans för konsekvenser för dig, din verksamhet och dina nära och kära?

Vi hjälper dig att få ett starkt avstamp in i framtiden. Här och nu gör vi dig hållbar och effektiv. Vårt mål är att se dig lyckas!

Nedan finns länkar till delar av vårt utbud. Klicka på texten för mer information.

Konferensen den 19-20 augusti – Mer hästar åt folket! 

Kursen Diplomerad hästunderstödd coach, start den 24-25 augusti – för dig som vill jobba med hästar på motsvarande sätt som vi. 

Beyond Horsemanship – Kommunikationskursen för dig med egen häst.

Skapa ditt eget unika möte med hästarna på Frösviken – individuellt eller i grupp, privat eller professionellt. Vi ger dig det du behöver!

Boken ”Coachning med häst” – en fin gåva till någon i din närhet?

Gör förändring till något roligt och enkelt! Prenumerera på vår VIP-mejl och få nya perspektiv och tips om förändring varje vecka.

Smittfritt och med resultatgaranti. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

Ta kraften i egna händer!

Är det dags att ta kraften i egna händer och agera med mod i bröstet för det du egentligen vill?

Må bättre och kom till din rätt!

Kanske är det läge att studera och lära sig något nytt? Eller vill du äntligen få lära ut det du kan? Om du skulle göra något nytt, vilka konsekvenser skulle detta leda till? Vad skulle eget företagande innebära? Eller hur kan du byta bransch?

Nu när man ska minimera riskerna för smitta är det en ypperlig tid att starta ett privat projekt för att utveckla dig själv. Du kan komma snabbt framåt på bara ett par veckor! Här på Frösviken erbjuds effektiva processer i smittfri miljö.

Passa på att boka coachning med häst här på Frösviken. Boka och betala senast 26 april och få 20 % rabatt på hela serien av sessioner. Klicka HÄR: och skriv koden ”jag ta kraften i egna händer” och hur många sessioner du önskar i meddelandet.

Du är bara ett klick ifrån att komma igång med en ny härlig framtid!

Priset för att lyckas med din nya framtid är endast 680 kr/timme med detta erbjudande.

Partner Hästassisterade tjänster

Vill du jobba på Frösviken med mig och hästarna för att hjälpa människor med deras önskade förändringar?

Kvalifikationer: 

 1. Du har utbildning som legitimerar dig att jobba med en målgrupp inom vård, omsorg, skola eller annat.
 2. Du har god kontakt med din målgrupp och känner branschens beslutsgångar mm.
 3. Du vill ta in naturens och djurens kraft i det praktiska arbetet med din målgrupp och gillar idén med att jobba med hästar.
 4. Du vill driva idén om ”Mer hästar åt folket” genom att utveckla verksamheten på Frösviken.
 5. Inga hästkunskaper är nödvändiga.
 6. B-körkort och egen bil

Vi erbjuder:

 • Glädje och drivkraft för att göra skillnad för människor i deras liv.
 • Vår unika anläggning på Frösviken som arbetsplats och hästarna som resurser att nå dina mål.
 • Min gedigna hästkunskap samt kompetens och förmåga att jobba med samspelet mellan häst och människa.
 • Anställning 50-100 %.
 • Lön/ersättning utifrån den verksamhet som vi tillsammans bygger upp.

Ansökan:

Bifoga ditt CV och skriv varför du önskar bli min och hästarnas partner på Frösviken.

Berätta om hur du jobbar med din målgrupp idag och hur din målgrupp kan motiveras att komma till Frösviken. Berätta också hur du helst skulle vilja att partnerskapet formas, eller dina idéer om hur det optimala partnerskapet skulle kunna se ut samt hur du tänker att detta kan uppnås.

Vill du hellre samarbeta som F-skattare går det också bra.

Skicka ansökan till info@sylviakpersson.se.hemsida.eu senast 26/4.

Frågor till mig, Sylvia Persson, 070–6968702 eller info@sylviakpersson.se.hemsida.eu

Varmt välkommen!

Ställ OM istället för att ställa in

För allas högsta bästa. Låt oss på Frösviken hjälpa!

Här finns hästarna och deras människocoach som hjälper dem att hjälpa människor med alla typer av förändringar. Här finns plats för smittfria möten. Kombinationen är fantastisk! Och vi har kontakter med många som driver verksamheter på motsvarande sätt.

De stora luftvolymerna utomhus gör att smittor späds ut. Smittrisken är minimal. Eftersom våra lokaler är i princip utomhus med de perforerade plåtarna som väggar, kommer man här kunna genomföra smittfria möten!

Här kan man komma varandra nära i samarbeten utan att vara fysiskt nära. Att byta lokal skulle kunna komplettera verksamhet på distans/digitalt enormt.

Man kommer med den agenda man har. Inget extra. Inga anpassningar annat än att man ses i ett ridhus och genomför agendan med hästar. Efter den ”mentala uppvärmningen” ser jag till att hästarna också gör mötet effektivare!

Jag har spridit till olika media att vi ställer upp för att hjälpa företag som behöver genomföra fysiska möten. Är ni på er arbetsplats i behov av något fysiskt möte? Gör det lätt för er, kontakta mig! Det är inte dyrare att göra på ett annat sätt än man gjort tidigare, det är bara annorlunda. Dessutom har jag kontakter över hela landet om det är för långt till Skara.

Till alla företag som finns i Skaraborg – Grattis! Du är bara en knapptryckning ifrån lösningen till att fortfarande hålla ett fysiskt möte när du behöver det. Klicka här för att lämna in din förfrågan.

SylviaKPersson fyller 10 år

Vårt jubileum kommer firas under en hel vecka! Detta är också EAHAE-international´s ”Horse Assisted Education Week”.

Den 1 – 7 juni 2020 erbjuds möjligheter för alla att prova på coachning med häst eller göra studiebesök. Några koncept finns beskrivna nedan, men egentligen är alla önskemål möjliga att förverkliga på ett eller annat sätt.

Det är fantastiskt att kunna samverka med kolleger världen över i ett sådant kraftfullt event som ”Horse Assisted Education Week”. Att kunna vara en av många som ser till att ge ”Mer hästar åt folket!” är en härlig känsla. Klicka här för att komma till en karta med alla EAHAE-medlemmar som är med och erbjuder verksamhet denna vecka. Tänk sedan också tanken att detta endast är en liten del av alla kolleger. Hästassisterade tjänster är något som finns och används över hela vår värld.

Under jubileumsveckan får alla som är med på vår VIP-mejllista 20 % rabatt på alla typer av verksamhet som genomförs 1–7 juni. Gå med i mejllistan genom att fylla i pop-up-fönstret HÄR.

Smittskyddet vid individuella aktiviteter är mycket högt. Vi håller avstånd i en utomhusliknande miljö och tvättar händerna. Mindre grupper går också att hantera utan risk för smittor. Därför kör vi Jubileumsveckan som planerat.

Här på hemsidan finns en funktion där man kan bygga upp sitt eget möte med hästarna. Där kan man klicka i om man vill komma privat eller professionellt, hur många man är och hur många timmar man tänker sig kan vara lagom. Temat och innehållet väljer du själv. Det behöver inte vara regelrätt coachning, temat för sessionen bestämmer vad vi gör. Och har du andra önskemål skriver du i rutan för ”Andra önskemål” vad du önskar dig. Meddela också om du är med på VIP-mejllistan så får du rabatten. Ännu finns tider kvar. Först till kvarn!

Klicka HÄR för att bygga din egen workshop och skicka in din idé om vad du vill göra! 

Här är några förslag på aktiviteter med hästarna:

Coachning med häst, individuell session, 2 timmar
Studiebesök med mingel med hästarna, 1 timma
Familjeaktiviteten ”Häng med häst”, 3 timmar, max 6 barn 
Ridtur med naturguidning, 2 timmar inklusive pyssel före och efter ridturen

Varmt välkomna!

Mer hästar åt folket!

Vår satsning här på Frösviken genomförs tillsammans med hästarna. De är med i besluten. De vill hjälpa människorna! De vill visa när och hur det känns att vara i sitt esse. De vill bära oss och dra oss. De vill visa oss vägen. Hästarna vill hjälpa oss människor att nå våra mål. Det vi behöver göra är att lyssna på dem!

För att lyckas med detta gör vi många olika saker

 • vi erbjuder företag, organisationer och privatpersoner hjälp med de förändringar de står inför. Det blir individuella sessioner likaväl som workshops med grupper
 • vi erbjuder kurser för de som själva vill jobba med samspelet mellan människa och häst
 • Boken Coachning med häst är skriven för att berätta om det kraftfulla samspelet mellan häst och människa och hur det kan användas.
 • vi arrangerar Sveriges första nationella konferens för hästassisterade coacher. Alla som jobbar med coachning eller coachande förhållningssätt inom vård, omsorg och skola är välkomna. Det som länkar oss samman är att vi gör vårt arbete med hästar och har en önskan om att fler ska få tillgång till hästarnas kraft.

Mitt uppdrag i verksamheten är att skapa de tillfällen där hästarna kan träffa människor som vill något mer än det som är – utveckla sig själva, varandra och verksamheterna de verkar i. Jag gör det genom att sälja tillfällen för människor att möta hästarna under säkra former och med den guidning genom processen som behövs. Med fokus på just dina behov och dina önskade förändringar levererar hästarna och jag den styrka, handlingskraft och uthållighet du behöver för att lyckas.

Jag verkar också för att bygga det affärsmässiga utrymmet andra entreprenörer behöver för att göra motsvarande arbete. Anledningen är att det inte bara är mina hästar som vill hjälpa människorna. Alla hästar vill bistå människor att nå sina mål. Beroende av vilken grundkompetens vi har passar det vi gör med hästarna olika bra till olika målgrupper. Vi behöver hjälpas åt för att alla delar av samhället ska få del av hästarnas kraft.

Bygga min egen session eller workshop med hästarna

Köpa boken Coachning med häst

Konferensen för hästassisterade coacher – mer information

Kursen för hästassisterade coacher – mer information

Beyond Horsemanship

Exklusiv kurs för dig som vill utveckla din alldeles unika relation med din häst. Max 3 deltagare med häst! Varje ekipage får mycket tid för sin utveckling.

Coronafritt!

Nästa tillfälle:

 • 22 augusti 2021 – Nötbacken, Enköping
 • 29 augusti 2021 – Frösviken, Skara

Du lär dig kommunicera på ett medvetet plan med hela din personlighet. Vi jobbar utifrån kommunikationsvetenskapliga grunder i både teori och praktik. Du och din häst kommer närmare varandra, blir stresståligare och effektivare i allt ni gör. Mer glädje och harmoni i tillvaron tillsammans!

Den kommunikativa kompetensen du utvecklar på kursen kan du använda i alla delar av ditt liv. Alla relationer kommer gynnas av att du tränar dig med din häst. I det avseendet kan du här lära dig att använda din egen häst för att lyckas bättre på jobbet!

09.00 Inledning och praktisk övning med hästarna på Frösviken
10.00 Teoripass 1
11.00 Övningar med din egen häst
12.30 Lunch
13.30 Teoripass 2
14.00 Övningar med din egen häst
15.30 Sammanfattning och slutdiskussion
16.30 Avslut

Övningen med egen häst på förmiddagen sker i grimma och rep. På eftermiddagen utmanar du dig själv i en situation som du vill hantera bättre/annorlunda. Då kan du behöva utrustning för ridning eller annat. Vad du behöver ta med beror av vilken situation du vill utveckla för att nå det önskade läget.

Hästen står i utebox/hage när den inte är med.

Ta med egen lunch! (här finns kylskåp, mikro och vattenkokare)
Fika ingår.

Kostnad: 1450 kr för deltagande med häst, 800 kr för deltagare utan häst.

Anmälan genom att lämna ett meddelande med dina kontaktuppgifter HÄR samt att pengarna finns på kontot senast veckan innan kursen till pg 5 96 37-9 eller Swish till 070-6968702. Ange namn och kursdag.

Frågor och funderingar – Ring Sylvia på 070-6968702 eller lämna ett meddelande HÄR.