Coachning med häst

Privatpersoner betalar 750 kr per timme för coaching. Företag får offert för anpassade uppdrag. För att boka eller be om offert där vi anpassar upplägget helt efter dina behov – Klicka här!

Vi hjälper dig som vill utveckla din egen kommunikation och lära dig hantera och skapa förändring. Vi gör det roligt och enkelt att nå sina mål.

Cocahning med häst innebär förutom att du får stöd genom det coachande samtalet även praktisk träning av din kommunikativa förmåga. Du arbetar också konkret med den utmaning du står inför. Du får svar från hästarna och finner DIN väg. Du guidas genom processen och får hjälp att tolka hästens feedback. 

Varje coachningsession varar mellan 1 och 2 timmar. Det är för att coachning med häst också innebär moment av praktisk träning och test av nya idéer. En session motsvarar 3-5 sessioner av coachning utan häst. Du kommer långt i din process vid endast ett tillfälle.

Att se, tolka och använda hästarnas svar är min specialitet. Denna förmåga har jag övat och reflekterat över i hela mitt liv. Professionellt har jag utvecklat verksamheten sedan 2008.

Företagsutveckling och ledarskap

Driver du eget eller är anställd som chef är denna coachning för dig! Du får stöd för personlig utveckling och verktyg att hantera alla typer av kommunikativa situationer.

Svåra samtal och att hantera mjuka värden i en värld av budgetar och deadlines är din vardag. Coachning med häst utvecklar dina specifika egenskaper och förmågor att lyckas i din vardag på jobbet. Att du utvecklas som person gör dig också mer stresstålig och gladare. En bättre människa på många sätt. 

Hästarna ger dig verktyg att leda dig själv, din verksamhet och dina medarbetare. Alla mår bra. Att sjuktalen minskar är en positiv bieffekt. Lönsammare finns inte.

Coachning för att må bättre

Privatpersoner har stor nytta av coachning med häst. Här är några exempel på syften och mål man kan ha med att komma till Frösviken:

 • Stärka självkänslan genom att sköta, leda och förstå hästen.
 • Förbättra förmågan till samspel och kommunikation genom övningar med hästen från marken.
 • Förbättra förmågan till samspel och kommunikation genom övningar på hästens rygg i olika gångarter.
 • Öka initiativförmågan genom att själv styra hästen från marken och rida ut i skogen.
 • Utveckla fysiska, psykiska och sociala förmågor.
 • Personlig vård, lära sig förstå vikten av skötsel.
 • Utveckla självmedvetenhet, självskattning och självförtroende genom övningar med hästen från marken.
 • Väcka och utveckla motivation och entusiasm att prova nya saker.
 • Stärka känslan av självbestämmande genom att utveckla självledarskap i samspel med hästarna.
 • Utveckla självrespekt genom övningar där hästen respekteras.
 • Träna medveten närvaro och avslappning.

Coachning för personlig utveckling

Jag arbetar med positiv psykologi; målfokuserat och utifrån dina styrkor. Att hjälpa människor att utvecklas – veckla ut sig och närma sig sin fulla potential – är en kraftfull process. Den ger mig energi och mening. Kommunikation och förändring är mina ledord.

Med respekt, integritet och transparens leder jag dig genom din process. Allt vi gör och säger stannar mellan dig och mig.

Vi arbetar tillsammans i nutid för din framtid, med dåtid som resurs när den behövs. Hästen är med oss och bistår genom feedback och direkt hjälp med känsloreglering. Jag guidar dig genom processen och hjälper till att tolka hästens svar. 

Genom coachning ökar välfärden för dig som person. Din förmåga att uppnå det du vill stärks. Är du företagare handlar det kanske om ökad lönsamhet för att du ska känna dig mer tillfreds? Eller känslan av att medarbetarna trivs och presterar bra utifrån sina förutsättningar. Privat är det troligtvis andra saker som väger tyngre. Goda relationer, att vara smärtfri eller sova gott.

Prioriteringar och att fatta beslut är vanliga samtalsämnen. Vägen mot målet handlar alltid om förändring. Också då du vill påverka andra är det du själv och ditt uttryck som behöver förändras. Oavsett vilket målet är ökar coachningen din effektivitet.

Lukas möter hästen Molina

Bandymålvakten Lukas vill bli bättre på att fokusera på det som är bra och släppa det som stör. Efter den inledande coachningen utan häst kom han fram till att det i grunden handlar om att säga ifrån och sätta gränser. Att känna sig ok oavsett vad andra kanske tänker om en. Övningen med hästen sattes därför upp utifrån att Lukas skulle få känna efter hur relationer kan ändras av att man är bestämd på olika sätt. Han var också uppmärksam på hur hans eget fokus påverkas av hur hästens feedback påverkade honom. Efterhand stärktes hans självkänsla och han lärde sig hur han kan tänka och känna för att få som han vill samtidigt som Molina ville vara med honom. Att hålla ifrån sig störande moment under match följer för Lukas samma mönster. Han beskriver sin upplevelse såhär:
”Jag upptäckte under samtalet med Sylvia att jag behövde stärka min känsla av att andra tycker det är ok att jag säger ifrån. Hästen var jättebra på att hjälpa mig hitta vilka tankar och känslor som i praktiken styrde mitt fokus. Övningarna med hästen har också gjort att jag kan säga nej till mig själv i tanken när störningarna kommer. Nu blir det väldigt mycket lättare att släppa det som hänt och fokusera på nästa anfall istället. Jag kommer nu att ha mycket lättare att göra mitt bästa i nuet. Ingen boll kommer in bakom mig!”