Konferens 19-20 augusti

Temat för konferensen är ”Mer hästar åt folket!” vilket också är namnet på vår satsning under hela året. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för vår bransch.

Vi behöver varandra och här på konferensen har vi chansen att konkretisera vårat gemensamma arbete. Samtidigt vill vi inspirera till utveckling av alla hästassisterade verksamheter.

Avseende Corona – allt arbete med hästarna kommer ske i utomhusliknande förhållanden. Risken för luftburna smittor är minimal. De andra aktiviteterna kommer också att genomföras med respekt för avstånd och möjligheter till handtvätt.

Målgrupp: Alla som jobbar med hästar för att hjälpa människor – det som länkar oss samman är att vi gör det med hästar och har en önskan om att fler ska få tillgång till hästarnas kraft.

Program den 19 augusti, kl 9.00-17.00

 • Välkomsthälsning och presentation av medarbetarna: Saga, Anton, Lyrik, Golden, Mr White och Ochra
 • Sylvia K Persson – en resa från idé till första nationella konferensen om hästunderstödda coacher – introducerande övningar med hästarna
 • Inspiration – ”så här jobbar jag” – Karin Ratmer, Tillsammans Ridterapi
 • Workshop med hästarna del 1 – Var står Sverige idag avseende hästunderstödda aktiviteter och insatser?
 • Inspiration – ”så här jobbar jag” – Ulla-Karin Rosell, Kulabodan
 • Hur en regional plattform för landsbygdsföretagare kan bidra till lönsamma verksamheter med hästassisterade tjänster – Petra Wirtberg, företagsutvecklare, LRF
 • Hur få fart på affärerna – Mats Persson, exportsäljare industrin
 • Workshop med häst del 2 – Vad behövs för att få fler långsiktiga uppdrag och goda ekonomiska förutsättningar? Vad behöver beslutsfattare för att ta in hästarna i den ordinarie verksamheten?
 • Gemensam middag och mingel – Brunsbo Gästgifveri Meny

Program den 20 augusti, kl 8.30-16.00

 • Sammanfattning av gårdagens workshopar – reflektioner på samspelet med hästarna och hästarnas feedback
 • Workshop med häst del 3 – Vad kan vi göra tillsammans? Vilka organisationer talar för våra intressen? Vad vill vi föreslå till dem? Vilka forum behöver vi för att utveckla branschen?
 • Sammanfattande diskussion om samverkan
 • Kvalitetssäkring av verksamheter baserade på samspelet människa-häst – Marie Gudmundsson, OHI, föredrar om deras kvalitetssäkring
 • Kvalitetssäkring av hantverket, den tysta kunskapen, att se samspelet mellan människa och häst och använda det till att utveckla människan tillsammans med hästen – Brainstorm med häst
 • Sammanfattning, reflektioner och avslut

Anmälan och frågor

Konferensen kostar 750 kr per dag eller 1200 kr för båda dagarna. Priserna är inklusive moms. Förtäring och logi tillkommer. Anmälan om deltagande görs genom betala in anmälningsavgiften till pg 59637-9 (ange ditt namn-konferensen). Skicka också ett meddelande med dina kontaktuppgifter – klicka HÄR! Kvitto skickas med bekräftelsen. Vill du hellre ha en faktura? Anmäl dig här och lämna fakturaadressen!

Övernattningar

Brunsbo Gästgifveri och hotell har alla typer av boende. Här kan du välja den standard som passar dig. Det ligger utanför Skara, 4,5 km från busstationen i Skara och 18 km från Frösviken.

Best Western Plus Jula Hotell & Konferens ligger 1,9 km från busstationen i Skara och 16 km från Frösviken. De har också ett Zornsamling öppen för allmänheten att beskåda.

Järnvägshotellet är ett Bed´n Breakfast och ligger precis bredvid busstationen i Skara och 14 km från Frösviken.

Lumber & Karle är ett hotell med egen bowlinghall. Det ligger i Kvänum, 11 km från Frösviken.

Det kommer att finnas plats att tälta i vår trädgård eller ställa upp en husvagn på gårdsplanen om någon känner för det, men hör i så fall av dig särskilt.

Resa hit

Det går utmärkt att åka tåg, men det blir buss sista biten till Skara. Närmaste tågstationen är Skövde om man kommer norrifrån och Falköping om man kommer från söder eller öster. Kommer man från Väster är Vara station närmast.

Vill man åka bil och behöver vägbeskrivning till Frösviken rekommenderar jag att klicka här för att komma till kartan på Google Maps.

Transport kommer samordnas mellan boende i Skara och Frösviken då jag tänker att i många kommer bo där. Eventuellt kan vi också ordna skjuts från Kvänum.

Lunch, fika och middag

Luncherna kommer att serveras på Frösviken av en cateringfirma. Fika förmiddag och eftermiddag ordnar jag. Det kommer att finnas matigt fika på förmiddagen och sötare fika på eftermiddagen. Kaffe, te och vatten samt frukt kommer finnas hela dagarna för den som behöver.

Middagen på onsdag kväll den 19/8 kommer bli på någon av restaurangerna i Skara. Där kommer var och en att få betala själv för den mat och dricka man beställer.

Bidra till programmet och sprid informationen

Var med att skapa innehållet genom att kontakta mig med dina önskningar. Eller har du verksamhet med hästar som du vill berätta om för att inspirera andra? Skicka ett meddelande genom att klicka HÄR! Och du, sprid informationen om konferensen! Tillsammans bygger vi det Sverige vi vill ha – Med hästar gör vi det effektivare!

På Facebook finns ett evenemang om det passar dig kan du kommentera där. Evenemanget är också ett sätt att dela och sprida informationen. Använd det gärna! Länk till evenemanget finns HÄR! Du är bara ett klick ifrån! eller kopiera länken till denna sida och sprid i de sociala medier du är aktiv.

Varmt välkomna!

Sylvia