Näringslivsfrukost på Frösviken den 27 februari

På torsdag den 27 februari kl 8.00 bjuder Skara kommun in till frukost på Frösviken. Det är näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg som arrangerar den. För mer info och anmälan klicka HÄR.

Eva Salin är ”naturhälsoforskare”, hon kommer presentera evidensen för varför vi människor mår så bra av djur och natur. Hon forskar på rehabilitering och behandling av stressrelaterad hälsa samt förebyggande arbete med djur och natur.

Vi på Frösviken jobbar praktiskt med människors förändringsprocesser. Ni får tillfälle att höra och se hur hästar kan användas för att underlätta de förändringar som behöver genomföras för att man ska bli frisk eller må bättre. Inom arbetslivet handlar det också om att komma till sin rätt, att vara verkligt effektiv både enskilt och tillsammans.

Hästarna kommer vara med under hela frukosten och ni kommer få känna på hur mötet med en häst kan inverka i era sinnen. Ni kommer uppleva det forskaren Eva pratar om. Det blir sannerligen en extra ordinär sammankomst där du har möjlighet att lära dig mer om vad hästarna skulle kunna göra för lönsamheten hos dig.

Den som önskar stanna kvar efteråt är välkommen att göra det. Då kan du få mer info om hur en workshop skulle kunna genomföras för att passa just dig och din verksamhet.

Boken Coachning med häst kommer finnas till försäljning. Mer info om den och möjlighet till beställning finns HÄR.

Anmäl dig via Skara kommuns hemsida, klicka här!

Varmt välkomna!

Diplomerad hästunderstödd coach

Detta är utbildningen för dig som själv vill använda hästar i arbete med att utveckla människor. Du har grundläggande kunskap om hästar och är coach eller motsvarande. Det du behöver för att komma igång med eller utveckla din verksamhet är kunskap och förmåga att använda samspelet mellan människa och häst till att effektivisera processen du vill hjälpa till med.

Praktiska övningar med hästarna varvas med reflektion och diskussion. Vi använder filmkameran som verktyg och analyserar vårt arbete. Färdighetsträning blandas med teori i ett upplevelsebaserat lärande. Hästarna både lugnar och utmanar. Utifrån deltagarnas behov växer kursen fram.

Kursen omfattar sex dagar uppdelat i tre tillfällen. Mellan tillfällena tar deltagarna med sig en egen vald uppgift som redovisas vid andra respektive tredje tillfället. Handledning via telefon och mejl.

Innehåll där hästen är samarbetspartner:

 • Coaching- och samtalsmetodik (individuellt och grupper)
 • Medvetenhet genom förändringsprocessen, ledarskap
 • Sensorisk perception och beslutsfattande
 • Kreativitet och problemlösning
 • Mål och visionsarbete

Innehåll som ger goda förutsättningar för hög kvalitet i verksamheten med hästarna:

 • Hästen som medarbetare, arbetsmiljö, delaktighet, hästvälfärd
 • Miljö och anläggning, resurserna runt omkring
 • Företagande med häst, sälj och marknadsföring

Diplom utdelas till alla deltagare som fullföljer alla moment.

Plats

Vår unika anläggning på gården Frösviken i Vinköl utanför Skara.

Kostnad

9 900 kr + moms per person. Boken ”Coachning med häst” ingår. Kostnad för luncher, fika och övernattningar tillkommer.

Datum

Sommarkursen: 15-16 juni, 10-11 augusti och 7-8 september
Höstkursen: 21-22 september, 19-20 oktober och 23-24 november
Priset angivet ovan gäller dessa kurser. Kommande kurser kommer priset att höjas.

Anmälan

Skicka ett meddelande via formuläret som finns under rubriken ”Kontakt” klicka HÄR – ange vilken kurs du önskar gå och din fakturaadress.

Hästföretagarforum

Jag är mycket glad att meddela att torsdagen den 20 februari är jag en av talarna på Hästföretagarforum. Det är också första dagen för Gothenburg Horse Show på Scandinavium och Eurohorse på Svenska Mässan.

Här är en länk till Hästföretagarforums hemsida. Där finns info om föredraget och om hur man skaffar biljetter.

Efter föredraget finns möjlighet att träffas och prata. Och jag kommer ha med boken om någon är intresserad av att köpa den.

Varmt välkomna!

Konferens för hästassisterade coacher

”Fler hästar åt folket!” är temat för konferensen. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för vår bransch. Vi behöver varandra och här har vi chansen att konkretisera vårat gemensamma arbete. Konferensen kommer inspirera till utveckling av verksamheterna som alla hästassisterade coacher driver eller vill driva.

Inom begreppet hästassisterade coacher finns alla som jobbar med coachning eller använder coachande förhållningssätt inom olika professioner i syfte att hjälpa människor – det som länkar oss samman är att vi gör det med hästar.

Datumet bestämt till den 19-20 augusti. Boka dagarna redan nu!

Är du en Early Bird? Fram till den 1 april är anmälningsavgiften 500 kr per dag eller 800 kr för båda dagarna. Därefter kostar konferensen 600 kr per dag eller 960 kr för båda dagarna. Priserna är exklusive moms och förtäring och logi tillkommer. Anmälan om deltagande görs genom att skicka ett meddelande – klicka HÄR!

Program dag 1:
* Sylvia presenterar sin resa och deltagarna får prova på ett par övningar man kan göra med hästarna
* Föreläsning om marknadsföring och varumärkesbygge
* Workshop med häst – Hur kan vi med gemensamma krafter göra det lättare för beslutsfattare att ta in hästassisterade insatser i ordinarie verksamhet?
* Diskussion – Vad mer kan vi göra tillsammans? Vilka organisationer talar för våra intressen? Vilka forum behöver vi för att utveckla branschen?

Gemensam middag på kvällen

Program dag 2:
* Föreläsning om olika sätt att kvalitetssäkra verksamheter
* Workshop med häst – Kvalitetssäkring för arbetet med samspelet mellan människa och häst – hur kan detta ordnas?
* Inspiration – ”såhär jobbar jag” (deltagare berättar)

Var med att skapa innehållet genom att kontakta mig med dina önskningar. Eller har du verksamhet med hästar som du vill berätta om för att inspirera andra? Skicka ett meddelande genom att klicka HÄR! Och du, sprid informationen om att konferensen blir av! Ju fler vi blir ju roligare och vi behöver vara många, tillsammans bygger vi det Sverige vi vill ha.

På Facebook finns ett evenemang om det passar dig kan du kommentera där. Evenemanget är också ett sätt att dela och sprida informationen. Använd det gärna! Länk till evenemanget finns HÄR! Du är bara ett klick ifrån!

Boksläpp och Demo-seminarium för beslutsfattare

Fredag 29 november 2019 kl. 09:30–12:30 på Frösviken

Boken heter Coaching med häst och svarar på frågan ”Varför hästar? Det handlar ju om människor!”. Den handlar om samspelet mellan hästar och människor och hur det kan användas för att utveckla människor och verksamheter.

Denna dag får du veta mer om OCH du får prova-på hur det fungerar att använda hästar för att effektivisera verksamheter och göra människor långsiktigt hållbara samtidigt som de är engagerade hela dagen, varje dag. Det är lönsamt för människan själv, verksamheten hon är engagerad i och samhället i stort.

Innehåll
* presentation av boken
* praktiska övningar med hästarna: – observation och bedömning – självmedvetenhet och gränssättning – ledarskapsutveckling, individuellt och i grupp
* samtal om vilken nytta hästarna kan göra

1500 kr + moms per person. Fika och enkel lunch ingår liksom ett signerat ex av boken.

Anmälan genom att skicka kontaktuppgifter till info@sylviakpersson.se och betala till pg 59637-9 senast 22/11

Boksläpp och Öppet Hus

Fredag 29 november 2019 från kl. 15:00 på Frösviken.

Coachning med häst heter boken och den svarar på frågan ”Varför hästar? Det handlar ju om människor!”. Den handlar om samspelet mellan hästar och människor och hur det kan användas för att utveckla människor och verksamheter.

Denna dag får du veta mer om hur det fungerar att använda hästar för att effektivisera verksamheter och göra människor långsiktigt hållbara samtidigt som de är engagerade hela dagen, varje dag. Det är lönsamt för människan själv, verksamheten hon är engagerad i och samhället i stort.

Program – varje hel timme
* Presentation av boken
* Samtal om hur hästarna kan hjälpa människorna

Mellan kl 15 och 18 kommer hästarna vara med och mingla

Hela kvällen kan du ta del av
* Fina erbjudanden
* Snittar, snacks och bubbel
* Köpa signerade böcker till specialpris

Kostnadsfritt och du behöver inte anmäla dig. Dyk upp när det passar dig!

Lyckad företagarträff

Onsdag den 18 september hade vi en företagarträff på Frösviken tillsammans med Skara Hästland. Vi var 14 personer och alla fick möta hästarna. De fick både höra hur verksamheten fungerar och själva känna hur mötet med hästarna kan användas i coaching. Minglet företagare emellan gynnar alltid utvecklingen, särskilt för små företag som emellanåt blir lite ensamma i driften. Hästarna var med från första stund och hjälpte till att skapa fruktsamma samtal.

Läs mer om träffen och se de fina bilderna på Skara Hästlands hemsida, klicka här!

Bokmässan

Fredagen den 27 september finns jag på Bokmässan i Göteborg för att träffa er och prata om coaching med häst och boken som kommer den 29 november.

kl 14.00-14.20 har Du chansen att höra mig läsa ett stycke ur manuset och prata om hur hästarna kan göra skillnad i Din vardag.

Vi ses i monter F01:60 som jag delar med Jeanette Niemi, Kreationslotsen – din Skrivcoach. Klicka HÄR för att se mer om vad som händer i montern!

Diplomerad hästunderstödd coach

Detta är utbildningen för dig som själv vill använda hästar i arbete med att utveckla människor. Du har grundläggande kunskap om hästar och är coach eller motsvarande. Det du behöver för att komma igång med eller utveckla din verksamhet är kunskap och förmåga att använda samspelet mellan människa och häst till att effektivisera processen du vill hjälpa till med.

Inbjudan i PDF – klicka här!

Anmäl ditt intresse genom att lämna ett meddelande här! Vi bestämmer datum som passar när vi har minst 3 deltagare.

Praktiska övningar med hästarna varvas med reflektion och diskussion. Vi använder filmkameran som verktyg och analyserar vårt arbete. Färdighetsträning blandas med teori i ett upplevelsebaserat lärande. Hästarna både lugnar och utmanar. Utifrån deltagarnas behov växer kursen fram.

Kursen omfattar sex dagar uppdelat i tre tillfällen. Mellan tillfällena tar deltagarna med sig en egen vald uppgift som redovisas vid andra respektive tredje tillfället. Handledning via telefon och mejl.

Innehåll där hästen är samarbetspartner:

 • Coaching- och samtalsmetodik (individuellt och grupper)
 • Medvetenhet genom förändringsprocessen, ledarskap
 • Sensorisk perception och beslutsfattande
 • Kreativitet och problemlösning
 • Mål och visionsarbete

Innehåll som ger goda förutsättningar för hög kvalitet i verksamheten med hästarna:

 • Hästen som medarbetare, arbetsmiljö, delaktighet, hästvälfärd
 • Miljö och anläggning, resurserna runt omkring
 • Företagande med häst, sälj och marknadsföring

Diplom utdelas till alla deltagare som fullföljer alla moment.

Plats

Vår unika anläggning på gården Frösviken i Vinköl utanför Skara.

Kostnad

9 900 kr + moms per person. Fika alla dagarna ingår liksom boken ”Varför hästar? Det handlar ju om människor!”. Kostnad för luncher och övernattningar tillkommer.

Book Release! 29 november 2019

Boka in fredag den 29 november! Lansering av boken om Coaching med häst. Den svarar på frågan: Varför hästar? Det handlar ju om människor!

Platsen är vår gård, Frösviken, utanför Skara. Mer om program och aktiviteter kommer! Håll utkik här på hemsidan och i sociala medier.

Vill du i förväg beställa ditt signerade ex av boken? Lämna ett meddelande här!

Författaren:

Sylvia Persson (född 1972) är husdjursagronom och psykologisk coach. Företaget SylviaKPersson startades 2010 och sedan dess har verksamheten utvecklats med mer och mer hästar involverade i processerna.

Kommunikation och förändring är mina nyckelord. Min styrka är att hitta och tydliggöra detaljer som bidrar till framsteg. Talangen att behålla känslan för helheten även när man pratar om detaljer har utvecklats tillsammans med hästarna sedan barnsben. Jag har alltid intuitivt vetat vad som på riktigt gör skillnad och haft en inre kraft att kommunicera det. Mitt brinnande intresse för utveckling – viljan att hjälpa till att finna ut vad man egentligen vill och att sedan nå dit har utvecklat talangen till en stark förmåga.

Drivkraften för mitt arbete är fred på jorden och frid i sinnet. Min vision är att alla får komma till sin rätt och att vi tillsammans bygger ett samhälle där alla bidrar utifrån sina unika förutsättningar. Ja, det är ouppnåeligt, men strävan är sann. Uthålligheten jag finner i detta är kraftfull. Varje droppe i havet är värdefull.

Hästar är stora, starka och snabba. Hela tiden uppmärksamma på vad vi vill och menar. När vi är tillsammans får människan del av hästens fysik och hästen får del av vår mänskliga hjärna. Enheten är oslagbar! Jag själv upplever det varje dag och hästarna hjälper mig på min väg som människa och entreprenör. Det vill jag dela med mig av! Därför vill jag göra hästarna tillgängliga för alla och därför behövs denna bok.

Det är ingen tillfällighet att hästen symboliserar makt och mod. Hästarna både skrämmer och attraherar. En av poängerna i mitt arbete med hästar i coachingen är att det är enheten som är stark. Genom att använda hästarna kommer vi närmare den sanna personen av oss själva. Bygger vi vidare på den helhet vi har av känslor, tankar, kropp och själ når vi våra mål utan att slåss och kämpa. Hästarna lär oss hur vi kommer till vår rätt. Hästarna visar oss vår fulla potential. Det är för mig att vara effektiv. Att snabbt och energisnålt lyckas med våra föresatser. Tänk det företag eller organisation där alla medarbetare utnyttjar sin fulla potential och dessutom mår bättre av det. Vilken lönsamhet vi skulle uppnå!