Digitala utbildningar om samspelet mellan människa och häst

Prenumerera på vår VIP-mejl! Du får en PDF med totalt 9 olika användningsområden för coachning med häst. Helt utan kostnad! Och varje söndag kommer en film med inspirerande reflektioner om förändringsarbete. Hästkrafterna direkt in i din mejlbox!


Vad är det som gör att människor mår bra tillsammans med hästen? Hur fungerar kommunikationen? Hur kan samspelet användas till att utveckla människor? Vad krävs av coachen för att det ska fungera och vara säkert?

Kurser:

 • E-boken ”Coachning med häst”
 • Gratis Webinar om samspelet mellan människa och häst
 • Samspelet mellan människa och häst
 • Diplomerad hästunderstödd coach
 • Gör förändring roligt och enkelt

E-boken ”Coachning med häst”

En fin gåva som inte behöver fraktas, du får tillgång till den direkt! 

Gå till Kurshemsidan Starting (learnworlds.com) och skapa en inloggning. Du kan sedan gå direkt till till E-boken via denna länk: FA-SP-1 E-Bok Coachning med häst. (den ligger som vore den en en kurs)

Vill du köpa boken i pappersform – klicka här!

Gratis Webinar om samspelet mellan människa och häst

Dessa webinarier är helt utan kostnad. Du får en första inblick i vad vi menar med samspelet och hur det kan användas för att hjälpa människor att skapa önskad förändring.

Ett utmärkt tillfälle för dig som:

 1. Funderar över om du själv vill ha hjälp av hästar för att göra ditt liv enklare och roligare (både privat och professionellt)
 2. Själv vill jobba med samspelet mellan människa och häst för att hjälpa människor. Du har en målgrupp du redan jobbar med.
 3. Du funderar över om inte ditt företag kanske skulle ta hjälp av hästar för att utveckla verksamheten och dina medarbetare. Effektivare, lönsammare och alla mår bättre samtidigt! Konflikthantering och bättre samarbete kommer på köpet. Mjuka värden som delaktighet, respekt och teambuilding genomsyrar allt.

Gå till Kurshemsidan Starting (learnworlds.com) och skapa en inloggning. Sök därefter efter kursen: FA-SP-4 Samspelet mellan människa och häst – webinar

Samspelet mellan människa och häst

En utbildning för dig som vill ha information om hur det fungerar och vad som krävs för att verksamheten ska vara verkligt effektiv. Detta är en introduktion till kursen ”Diplomerad Hästunderstödd Coach” och ingår som teoretisk grund i den, men den kan också köpas separat. Den är till för dig som vill lära dig mer, men inte själv avser att jobba praktiskt med hästunderstödda tjänster.  Efter denna kurs kan du uppgradera och gå in i kursen som ger diplomering.

Du är:

 • Beslutsfattare, chef eller politiker och vill ha en bättre förståelse för hur samspelet med hästar fungerar och hur arbetet kan kvalitetssäkras.
 • Coach, terapeut eller lärare och funderar på att själv använda hästar i din verksamhet, men vill avvakta med att gå in i diplomeringen.
 • Du vill samarbeta med någon som har hästar för att arbeta med dina klienter, patienter eller elever.
 • Du har egen häst och vill utveckla din relation med din häst.
 • Du vill själv utveckla dig eller få hjälp att må bättre. Genom att förstå mer om hur coachning med häst fungerar kan du fatta beslut om detta passar dig.

Gå till Kurshemsidan Starting (learnworlds.com) och skapa en inloggning. Sök därefter efter kursen: FA-SP-2 Samspelet mellan människa och häst

Första modulen i denna kurs är kostnadsfri. När du är på kurshemsidan scrollar du ner för att se gratis-materialet. Där finns också information om innehållet samt tips om vilken av kurserna som passar just dig. 

Diplomerad Hästunderstödd Coach

En kurs till dig som själv vill arbeta med samspelet mellan människa och häst för att effektivisera processerna hos människorna du jobbar med. Den innehåller digitalt material, fysiska träffar och både teoretiska och praktiska uppgifter samt handledning.

Du har utbildning/legitimitet för att jobba med din målgrupp och grundläggande hästkunskap. Det du behöver är pusselbiten att se och använda samspelet med hästen för att göra det du redan gör fast MED häst. Genomförs alla momenten får du diplom och kan själv erbjuda hästunderstödda tjänster efter ca 6 månader.

Gå till Kurshemsidan Starting (learnworlds.com) och skapa en inloggning. Sök därefter efter kursen: FA-SP-3 Diplomerad Hästunderstödd Coach

Kontakt

Klicka här för att lämna ett meddelande eller ta kontakt på annat sätt.

Kursledare: Sylvia Persson

Utbildning: Husdjursagronom (master) och Psykologisk Coach (kandidatnivå)

Kommunikation och förändring är min nyckelord. Min styrka är att hitta och tydliggöra detaljer som bidrar till framsteg. Detta är en förmåga jag lärt genom att jag har ett brinnande intresse för utveckling, att bestämma sig för vad man vill och att sedan nå dit.

Hästar är stora, starka och snabba. Hela tiden uppmärksamma på vad vi vill och menar. De vill vara tillsammans med oss, jobba åt oss och göra nytta. Att vara tillsammans med oss människor ersätter faktiskt sysselsättningen ”att beta” med annan meningsfullhet. Detta trots att de i grunden är ett bytesdjur och vi människor är jägare. När vi är tillsammans får människan del av hästens fysik och hästen får del av vår mänskliga hjärna. Enheten är oslagbar! Det är ingen tillfällighet att hästen symboliserar makt och mod. Den både skrämmer och attraherar.

En av poängerna i mitt arbete med hästar i coachningen är att det är enheten som är stark. Genom att använda hästarna kommer vi närmare den sanna personen av oss själva. Bygger vi vidare på den helhet vi har av känslor, tankar, kropp och själ når vi våra mål utan att slåss och kämpa. Coachning med häst lär oss hur vi kommer till vår rätt.

Hästarna visar oss vår fulla potential. Det är för mig att vara effektiv. Att snabbt och energisnålt lyckas med våra föresatser. Tänk det företag eller organisation där alla medarbetare utnyttjar sin fulla potential och dessutom mår bättre av det. Vilken lönsamhet vi skulle uppnå!