Konferens 19-20 augusti

Tillsammans skapar vi förutsättningarna för vår bransch. Därför är temat för konferensen ”Mer hästar åt folket!” vilket också är namnet på vår satsning under hela året. Vi behöver varandra och här har på konferensen vi chansen att konkretisera vårat gemensamma arbete. Samtidigt vill vi inspirera till utveckling av alla hästassisterade verksamheter.

Avseende Corona – allt arbete med hästarna kommer ske i utomhusliknande förhållanden. Risken för luftburna smittor är minimal. De andra aktiviteterna kommer också att genomföras med respekt för avstånd och möjligheter till handtvätt.

Målgrupp: Alla som jobbar med hästar för att hjälpa människor – det som länkar oss samman är att vi gör det med hästar och har en önskan om att fler ska få tillgång till hästarnas kraft.

Program den 19 augusti

 • Välkommen till er och medarbetarna: Saga, Anton, Lyrik, Golden, Mr White, Molina och Ochra
 • Sylvia K Persson – en resa från idé till första nationella konferensen om hästunderstödda coacher – introducerande övningar med hästarna
 • Inspiration – ”så här jobbar jag” – presentationer, erfarenhetsutbyte och mingel. Anmäl dig om du vill presentera din verksamhet!
 • Var står Sverige avseende hästunderstödda aktiviteter och insatser? – workshop med hästarna
 • Att så ett frö med marknadsföring – föreläsning
 • Vad skulle göra störst skillnad för våra affärer? Vad behöver vi för att få fler långsiktiga uppdrag och tillräckligt goda ekonomiska förutsättningar? Vad kan få beslutsfattare att ta in hästarna i den ordinarie verksamheten? – workshop med häst del 1
 • Gemensam middag och mingel

Program den 20 augusti

 • Vad skulle göra störst skillnad för våra affärer? Vad behöver vi för att få fler långsiktiga uppdrag och tillräckligt goda ekonomiska förutsättningar? Vad kan få beslutsfattare att ta in hästarna i den ordinarie verksamheten? – workshop med häst del 2
 • Vad mer kan vi göra tillsammans? Vilka organisationer talar för våra intressen? Vilka forum behöver vi för att utveckla branschen? – Workshop/diskussion om samverkan
 • Kvalitetssäkring av verksamheter baserade på samspelet människa-häst – föreläsning och workshop med häst
 • Inspiration – ”så här jobbar jag” – presentationer, erfarenhetsutbyte och mingel. Anmäl dig om du vill presentera din verksamhet!
 • Sammanfattning, reflektioner och avslut

Anmälan och frågor

Konferensen kostar 750 kr per dag eller 1200 kr för båda dagarna. Priserna är inklusive moms. Förtäring och logi tillkommer. Anmälan om deltagande görs genom betala in anmälningsavgiften till pg 59637-9 (ange ditt namn-konferensen). Skicka också ett meddelande med dina kontaktuppgifter – klicka HÄR! Kvitto skickas med bekräftelsen. Vill du hellre ha en faktura? Anmäl dig här och lämna fakturaadressen!

Övernattningar

Jag rekommenderar Stadshotellet i Skara = ”Rosers”. Berätta när du bokar att det är ”konferensen på Frösviken” du ska till så vet de. Jag har förbokat några rum för att säkerställa priset:
Enkelrum 835 kr/natt inkl frukost
Dubbelrum 1035 kr/natt inkl frukost
Rosers ligger bara 100 m från busstationen i Skara.

Järnvägshotellet i Skara är ett Bed´n Breakfast och ligger precis bredvid busstationen.

Har man egen bil kan man också bo på Lumber & Karle i Kvänum.

Det kommer att finnas plats att tälta i vår trädgård eller ställa upp en husvagn på gårdsplanen om någon känner för det, men hör i så fall av dig särskilt.

Resa hit

Det går utmärkt att åka tåg, men det blir buss sista biten till Skara. Närmaste tågstationen är Skövde om man kommer norrifrån och Falköping om man kommer från söder eller öster. Kommer man från Väster är Vara station närmast.

Vill man åka bil och behöver vägbeskrivning rekommenderar jag att klicka här för att komma till kartan på Google Maps.

Transport kommer samordnas mellan boende i Skara och Frösviken då jag tänker att i många kommer bo där.

Lunch, fika och middag

Luncherna kommer att serveras på Frösviken av en cateringfirma. Fika förmiddag och eftermiddag ordnar jag. Det kommer att finnas matigt fika på förmiddagen och sötare fika på eftermiddagen. Kaffe, te och vatten samt frukt kommer finnas hela dagarna för den som behöver. Allt detta kommer erbjudas till självkostnadspris.

Middagen på onsdag kväll den 19/8 kommer bli på någon av restaurangerna i Skara. Där kommer var och en att få betala själv för den mat och dricka man beställer.

Bidra till programmet och sprid informationen

Var med att skapa innehållet genom att kontakta mig med dina önskningar. Eller har du verksamhet med hästar som du vill berätta om för att inspirera andra? Skicka ett meddelande genom att klicka HÄR! Och du, sprid informationen om konferensen! Tillsammans bygger vi det Sverige vi vill ha.

På Facebook finns ett evenemang om det passar dig kan du kommentera där. Evenemanget är också ett sätt att dela och sprida informationen. Använd det gärna! Länk till evenemanget finns HÄR! Du är bara ett klick ifrån! eller kopiera länken till denna sida och sprid i de sociala medier du är aktiv.

Varmt välkomna!

Sylvia